In de spirituele wereld bestaat alleen universele liefde. Wat er ook gebeurt zielen blijven van zielen houden. De bron blijft van zielen houden. Universele liefde is een bron die zelf energie creëert. Voor onze hersens is het onbereikbaar, maar voor ons gevoel is het voelbaar. Maar we voelen hier alleen een deel van b.v.  de liefde voor onze eigen kinderen. Wat kinderen ook doen, ouders blijven van hun kinderen houden. Dus ook altijd vergeven. Ouders kunnen meestal niet van de kinderen van de buren net zo houden als van hun eigen kinderen. Nogmaals universele liefde geldt voor iedereen en is  hetzelfde. Maar waarom ik vergeef mijn eigen kinderen sneller dan kinderen van anderen?

In de universele liefde werkt vergeven anders. Universele liefde ziet waarom en hoe iemand iets heeft gedaan. Als mensen iets slechts doen, dan ziet universele liefde dat deze zielen een tekort aan liefde hebben. Als ze genoeg liefde hadden gekregen – dan stralen ze ook liefde uit, ze zullen ook de liefde kunnen geven aan anderen.

Als we iemand vergeven of niet, de karma doet toch zijn werk. Mensen doen elkaar pijn alleen omdat ze zelf met heel veel pijn zitten. Dus, hoe kan je iemand vergeven als deze persoon zelf in pijn zit. Misschien is het beter als we elkaar meer gaan begrijpen zodat het makkelijker wordt elkaar te vergeven? Waardoor je een stukje dichter bij onvoorwaardelijke liefde komt.

Onvoorwaardelijke liefde is ook een zelfstandige energie net zoals karma dat is. Deze energie laat mensen hun eigen keuzes maken. Als men kiest voor onvoorwaardelijke liefde, dan krijgt men deze liefde.

Als we zouden handelen naar onvoorwaardelijke liefde, dan wordt alles wat we doen automatisch positief. Onvoorwaardelijke liefde communiceert met ons via ons gevoel. Het eerste gevoel is het meest kloppend (dit zijn niet de eerste gedachten, of wishfull thinking), daarna komen onze eigen keuzes: willen we luisteren naar dit gevoel of niet.

 

Medium Evelien