Mediumchat en de relatie die kapot liep, Ze was al een aantal jaren bij hem. Robert was lang, blauwe ogen en blond haar en was erg knap om te zien. Vele meiden op haar school wilden hem wel verslinden met hun ogen als ze daartoe een kans zagen. Ze zou het niet laten gebeuren, als het aan haar lag. Ze vond hem zo mooi. Savonds gingen ze vaak naar de sportschool samen omdat ze beiden graag mooi wilden zijn. Maar de laatste tijd liep het niet helemaal lekker tussen hun. Ze kon er niet de vinger op leggen, mar Robert gedroeg zich anders. Wazig. Niet zo leuk en lief. Alsof hij ergens anders was met zijn hoofd. En hij deed steeds vaker geheimzinnig. Dan mocht ze niet lezen wat hij had geschreven naar iemand. Of hij moest ineens weg. Of zei een afspraak af. Ergens klopte er iets niet. Maar wat het was kon ze niet precies zeggen. Het voelde knap vervelend. Ze wilde hem ook niet kwijt, want ze hield ontzettend veel van hem. Eigenlijk hoopte ze dat hij met haar zou willen trouwen. Haar moeder was niet zo blij met Robert. Nee, helemaal niet blij eigenlijk. Ze verafschuwde hem. Ze zei steeds tegen haar dat hij niet eerlijk was. En haar had om haar geld. Dat leek haar niet waar maar ze durfde er ook niet op te zweren. Eigenlijk voelde het allemaal helemaal niet goed. Het voelde slecht. Zonder dat ze wist waarom. Noem het, een onderbuikgevoel.
Die ochtend zou Laura, haar vriendin komen en ze was wat afwezig. Laura vroeg haar een aantal keren of er soms iets aan scheelde en de eerste keren had ze nee gezegd. En geprobeerd haar aandacht bij de les te houden. Maar dat lukte niet. Haar gedachten dwaalden steeds weer af. Naar Robbert, en wat er aan de hand kon zijn. Maar ze had echt geen idee. Toen was haar vriendin het zat. Toen ze haar naam nogmaals riep en vroeg wat er aan de hand was kon ze het niet langer verborgen houden en vertelde Laura wat er aan de hand was. Haar vriendin vertelde dat ze niet wist wat er aan de hand was maar wel dat Robert iets in zijn schild voerde. Ze stelde voor een medium het geval voor te leggen, of een paragnost. Ze wist niet wat een medium of paragnost was dus legde Laura het haar uit. Een paragnost kan via energie invoelen in een persoon en zo situaties ontbloten vertelde ze. Het leek haar nogal vreemd om het via deze weg te achterhalen, maar Laura verzekerde haar dat zij dit zelf ook wel eens had gedaan en toen ging ze overstag. Laura pakte haar telefoon en stelde de vraag, wat is er aan de hand met Robert en verzond het naar het medium dat ze even ervoor had uitgezocht op google. Ze had gezocht op mediumchat omdat dit snel en handig was.
Zodoende had ze snel een antwoord. Binnen een kleine tien minuten piepte haar mobiel. Laura las het antwoord en trok wit weg. Wat staat er? Vroeg ze haar vriendin. Laura gaf haar de telefoon, hier lees zelf maar. Ze nam de telefoon van Laura aan en las. Robert is niet eerlijk, hij heeft meer dan 1 vriendinnetje om er zelf beter aan te worden. Zoek liever een andere betrouwbare vriend, schreef de paragnost. En ok, het was dan haar vriend en niet die van Laura, maar dat was slechts een detail. Ook al was ze precies genoeg om dit wel te zien. Robert had iemand anders? Zou dat echt zo zijn? Ze besloot hem te bellen als Laura weg was en hem te confronteren. Natuurlijk zou het medium het fout hebben. Haar Robert zou dat heus niet doen. Heus niet. Of toch… Ze stond te tollen op de benen. Laura zag het en besloot te gaan. Ze drukte haar vriendin op het hart te bellen als ze haar nodig had. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Toen Laura weg was belde ze Robert en vroeg hem of hij vreemd ging. Hij ontkende helemaal niet. Het was even stil en toen vroeg hij hoe ze erachter gekomen was. Ze was sprakeloos. Ze had erg gehoopt dat het allemaal niet waar was en dat de paragnost het mis had gehad. Maar dat bleek niet zo te zijn. Het bleek waar te zijn. Haar vriend had haar bedrogen. Ze maakte het natuurlijk uit en ze belde Laura. Die kwam meteen terug en wilde haar troosten. Maar dat ging natuurlijk niet zo gemakkelijk. Wat een rotgevoel was dat zeg. De pijn de afwijzing en de schaamte waren erg groot. Maar de paragnost had het wel bij het juiste eind gehad. En haar moeder dus ook. De volgende keer zou ze naar haar moeder luisteren. En de paragnost van tevoren berichtten, of deze man wel te vertrouwen was. De geestenwereld zag per slot van rekening alles, ook datgene wat mensen liever verbergen. Haar ogen waren geopend voor het bestaan van deze wereld en ze zou hen nog vaak raadplegen. En Robert? Hij bleef alleen achter, want zijn nieuwe vriendinnetje bleek ook niet zo trouw. Karma noemen ze dat geloof ik?